Minyak Kelapa Dara untuk Kegunaan Bayi

Minyak Kelapa Dara sesuai untuk kegunaan luaran pada bayi anda yang berumur dari 1 hari hingga 6 tahun. Ia disapu pada tempat penting seperti kepala(rambut),sendi-sendi, punggung dan bahagian yang mudah terkena serangan ruam lampin, kerengsaan kulit, juga bahagian leher dan dada bayi (bahagian yang mudah terkena ruam susu), kulit kering dan melecet.

Kelebihan kegunaan Minyak Kelapa Dara pada bayi:

 

Minyak kelapa Dara adalah 100% daripada organik dan tidak mengandungi sebarang toksin ataupun bahan kimia dan tidak berbahaya jika terkena pada mata bayi anda. Sekitar 50% lauric asid dan capric asid yang terdapat dalam minyak kelapa dara akan bertindak sebagai pelindung dan perawat kulit bayi anda.

Bagi kanak-kanak yang berumur diantara 7 hingga 12 tahun boleh digunakan untuk kegunaan luar dan dalaman. Ia sesuai untuk diminum 1 susu teh selepas sarapan pagi dan juga malam. Bagi mereka yang berumur 13 dan ke atas disarankan minum 2 sudu teh selepas sarapan pagi dan 2 sudu teh selepas makan mala.

Minyak ini akan bertindak membantu menguatkan sistem imunasi tubuh dengan menukar lauric acid dan capric acid kepada monolaurin dan monocaprin yang bertindak membunuh virus, bakteria dan protozoa dengan cara ia menghancurkan lapisan lipids dan phospholipids virus tersebut.

Untuk Mendapatkan Minyak Kelapa Dara, sila klik pada gambar :