Fungsi Minyak Kelapa Dara untuk seisi keluarga

Penggunaan Minyak Kelapa Dara bukan sahaja digunakan untuk ibu hamil,malah boleh digunakan untuk seisi keluarga. Minyak Kelapa Dara boleh dijadikan sebagai makanan tambahan wajib untuk semua demi memastikan kesihatan mereka berada di tahap yang baik.

  • Kegunaan VCO untuk Bayi 

Penggunaan minyak kelapa dara yang diperbuat 100% semulajadi amat selamat digunakan untuk bayi yang baru lahir. Ia membantu melebatkan rambut, dijadikan sebagai minyak mengurut bayi,mengurangkan ruam kulit atau eczema dan meningkatkan imunisasi bayi.

  • Kegunaan untuk Kanak-kanak

Minyak kelapa dara berfungsi memberi daya tahan yang tinggi untuk-kanak, mencegah sembelit serta memberikan tenaga. Tidak dinafikan, anak-anak yang lasak dan mudah membesar sangat mudah terkena jangkitan kuman dan terdedah dengan pelbagai bakteria yang mempengaruhi tahap kesihatan mereka. Oleh itu, penggunaan minyak kelapa dara boleh bantu mengurangkan risiko terkena jangkitan.

  •  Kegunaan untuk Warga Emas

Minyak kelapa dara juga boleh digunakan kepada mereka yang mempunyai masalah diabetes, darah tinggi, masalah jantung dan penyakit kronik yang lain. Selain itu juga, ia juga mampu untuk merendahkan kadar kolesterol, merawat penyakit ulser perut, menguatkan tulang dan sebagainya.

 

Anda Boleh Dapatkan Minyak Kelapa Dara untuk seisi keluarga. Klik pada gambar :