Cara Pengambilan Minyak Kelapa Dara

Minyak kelapa dara sudah dikenali di kalangan rakyat Malaysia. Ia merupakan salah satu tradisi turn temurun. Minyak kelapa dara juga  adalah makanan tambahan terbaik untuk seisi keluarga terutama untuk ibu hamil dan berpantang. Selain membantu untuk memudahkan proses bersalin, ia merupakan produk bebas bahan kimia, selamat dan halal untuk digunakan.

Minyak kelapa dara terdapat dalam bentuk cecair dan juga kapsul dan keduanya mempunyai fungsi dan manfaat yang sama. Pengambilan Minyak kelapa dara boleh diambil oleh ibu yang hamil seawal waktu kehamilan lagi. Pengamalan Minyak kelapa dara yang berterusan akan memberikan kesan yang baik untuk ibu dan bayi.

Article berkaitan:

Kebaikan Minyak kelapa dara membantu :

  • Melancarkan dan memudahkan proses bersalin
  • Memudahkan kepala bayi untuk keluar
  • Mengurangkan risiko koyak
  • Membekalkan tenaga semasa proses kelahiran

Cara mengamalkan Minyak kelapa dara:

Ia terdapat dalam dua bentuk iaitu cecair dan bentuk kapsul softgel. Untuk bentuk kapsul, ia memudahkan mereka yang kurang gemar dengan rasa minyak asli kelapa dara. Ia diamalkan 2 kali sehari iaitu selepas sarapan dan selepas makan tengahari.

Selain kegunaan untuk ibu hamil,ia juga selamat untuk kegunaan bayi yang baru lahir dimana ia membantu melebatkan rambut, dijadikan minyak  untuk mengurut bayi, mengurangkan ruam kulit atau eczema dan meningkatkan sistem imunisasi bayi.

Testimmoni daripada pengguna yang mengamalkan minyak kelapa dara

 

Untuk dapatkan Minyak kelapa dara, klik gambar: